Celine er en av gutta

Det prates ikke så mye om interiør og klær i lunsjen til Celine, men det går mer i biler, verktøy og sport. Som eneste kvinnelige rørlegger i firmaet, har hun for lengst tilpasset seg miljøet.

E. Sjøstrøm AS har mange dyktige ansatte i firmaet, og Celine er en av de. Hun besto fagprøven i fjor, og er på full fart fremover! At hun er jente bryr ingen i firmaet seg om - hun blir behandlet likt som gutta! Så da er spørsmålet: Opplever Celine noen utfordringer med å være jente i et mannsdominert yrke? Vi har tatt en prat med Celine for å høre hennes versjon.


Først og fremst, hvorfor valgte du rørleggeryrket og hvordan var lærlingetiden?

Rørleggeryrket virket spennende, utfordrende og gøy. Som lærling hos E. Sjøstrøm As ble jeg tatt veldig godt imot og jeg hadde en innholdsrik og artig læretid. Det er et kjempegodt arbeidsmiljø her og det er «høy takhøyde» i firmaet. Sjefens dør står alltid åpen, en grei leder og gode kollegaer gjør at jeg trives veldig godt her.

Det er en del tunge løft - setter det noen hindringer for deg?

Det er masse jeg klarer på egenhånd og jeg jobber som oftest alene. Selvsagt trenger jeg som alle andre enn hjelpende hånd innimellom, og det er jo ikke til å komme forbi at menn er sterkere enn oss kvinner.

Hva slags respons får du fra kundene når de ser at det er ei jente som kommer?

Responsen jeg får fra kundene er forskjellig, men som oftest er den positiv. Har jo fått mange ulike kommentarer slik som overraskende «Er du alene?», mistenksomme «Får du det tett?», og positive «Kjekt at det er jenter som velger dette yrket». Den aller beste var da en kunde ble oppringt av meg, og han trodde det var noe i veien med telefonen hans fordi rørleggeren hadde så lys stemme.

Du er ung. Hva slags planer har du videre?

Om noen år kan jeg godt tenke meg å ta Mesterpapirene. Aller først vil jeg bruke årene fremover til å tilegne meg ny kunnskap og nye erfaringer, for i dette yrket blir man aldri ferdig utlært.

Celine Ketelsen i full sving